Donderdag 11 april was een belangrijke moment voor Rijkswaterstaat, Netcompany en Witteveen + Bos: op het programma stond de eerste Dubocalc gebruikersbijeenkomst van 2024.
Meer dan 40 enthousiaste Dubocalc gebruikers en betrokkenen waren op dit evenement afgekomen aan de DaalseSingel 51 in Utrecht.

Om 13:45 begon het evenement, met Bob Melis van Netcompany als onze gastheer. Stephan Jara, ook van Netcompany, opende met een vooruitblik op de roadmap van DuboCalc.
Eric Copius Peereboom en Jonas van der Ham van het Nationale Milieu Database voerden het gesprek verder met een leerzame presentatie over de projectplanning en de impactcategorieën van de A2 set.

Na een korte koffiepauze, ging de dag verder met drie boeiende deelsessies:

  • Suzanne de Vos van Rijkswaterstaat onthulde het nieuwe protocol voor het berekenen van de MKI.
  • Stijn van den Berg van Witteveen en Bos leidde een gedetailleerde introductiecursus over DuboCalc.
  • Tim Jansen en Stephan Jara van NetCompany, samen met Ronald Hendriks van Witteveen en Bos en Sonja Pieterse van Rijkswaterstaat, faciliteerden een live feedbacksessie waarin gebruikers hun vragen en bedenkingen konden voorleggen.

De dag werd afgesloten met een sfeervolle borrel bij DS51, waar bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje de besproken onderwerpen konden nabespreken en nieuwe contacten konden leggen.
De bijeenkomst was een groot succes en heeft de band met onze gewaardeerde gebruikers versterkt.

We willen alle deelnemers en bezoekers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze geslaagde dag.

De volgende gebruikersbijeenkomst staat gepland voor oktober. Zodra er meer details bekend zijn, brengen we u op de hoogte.

Tijdens de bijeenkomst zijn we ook op zoek gegaan naar gebruikers die geïnteresseerd zijn om mee te denken over de toekomst van DuboCalc.
We zijn van plan om een expertgebruikersgroep te starten. Als u interesse heeft om hieraan deel te nemen, stuur dan een e-mail naar dubocalc@netcompany.com.

Foto : Stephan Jara van Netcompany deelt de roadmap van Dubocalc voor 2024

Foto : Eric Copius Peereboom en Jonas van der Ham van de Nationale Mlieu Database presenteerde de projectplanning en de impactcategorieën van de A2 set.


Powerpoint presentaties gegeven tijdens de gebruikersbijeenkomst zijn hieronder te vinden:

Netcompany Roadmap 2024

Nationale Milieu Database projectplanning en de impactcategorieën van de A2 set

Rijkswaterstaat MKI Protocol